Behang

Behang.

Waar behang een tijd geleden absoluut not done was, hotels waren dé plekken om los te gaan met de drukke en aparte prints. Nu vindt je overal waar je kijkt behang. Ook op de VT Wonen beurs van laatst kwam de meest aparte behangetjes voorbij.

Of het nu om grote bloemenprints gaat, opgeblazen foto’s van familieleden of bijna psychedelische designs. Van woonkamer, tot slaapkamer, subtiel een paneel met een lekkere gekke print en ik heb zelfs wc’s/ badkamers met behang voorbij zien komen bij het opdoen van inspiratie voor de boerderij.

In ons oude huis hadden wij overigens 1 kamer met behang, onze slaapkamer. Ik weet het nog goed, we hadden net verbouwd. De zolder was opgedeeld in een opbergzolder en 2 kamers. Altijd leuk om dan iets nieuws te proberen. Ik kwam op het geniale idee om 1 wand te behangen. Het behang was er en niet veel later ook de benodigde behangspullen. Dit klusje konden we wel even klaren met z’n tweetjes. NIET! Het was bijna een echtscheiding en dat om een muurtje van 3 meter… echt erg joh! Na twee banen belde Edu de eerste behanger die we op Google vonden ‘Kom jij maar behangen, dit wordt niks hier.’ De beste man was in een poep en een zucht klaar. Een goede les, hier in de boerderij komt misschien behang, maar dat gaan we niet meer zelf doen :D. Anders vliegen de trouwringen straks in het rond.


Waar wij hier in de boerderij de schoonmetselwerk muur in de woonkamer straks gaan verstoppen onder een laag stuc, zijn er rollen behang te koop met daarop een schoonmetselwerk muur. Oké, ik moet er dan wel bij zeggen dat die muur van ons rechttoe rechtaan is. Niet zoals je ze op de foto’s/ behangetjes ziet… schots en scheef met her en der nog stukken stuc/ pleisterwerk. Als de muur in de woonkamer er zo had uitgezien, dan had ik hem niet krampachtig proberen te verbergen onder een laag witte latex, dat snap je wel.

behangfabriekcomjpg
foto: behangfabriek

De muur wordt onderbroken door een schouw. Een foeilelijk kolossaal gevaarte (ja hij gaat eruit straks ;)). Ik begon links van de schouw met het witten. Een tijdrovende klus en wat een gepriegel al die kiertjes en naden. De rechterkant van de muur deed ik een paar weken later en op de een of andere manier pakte de verf niet goed. Even een pauze en toen ik terug liep zag ik een leuk effect. Ik kwakte hier en daar wat witte verf op de stenen en tadaa… Ik was zo klaar hahaha, had ik dat eerder geweten, dan was links net zo geworden.
Maar goed, behang in de boerderij. Al sinds we droomden over een plek met meer ruimte, had ik een behangetje in gedachten. Dat behang zou dan in de keuken moeten komen. Nu we inmiddels zo’n 6-7 jaar verder zijn en de plek met de gewenste ruimte er is, begin ik toch een beetje te twijfelen. Is dat behang mijn (sorry onze) smaak nog wel. Er is zoveel veranderd in die tijd, ook de inrichting en mijn ideeën over ons droomhuis. Het behang vind ik nog steeds mooi, maar of ik hem mooi genoeg vind voor in de toekomstige keuken, dat weet ik niet. Los van het feit of het nog te krijgen is. Het is bijna vintage haha! 

magnolia eijffingerjpg
(foto: Eijffinger magnolia)

Waar we in ons vorige huis begonnen met donker teak en een vrij donkere groene muur, verlang ik nu na licht, lichter lichtst. Ook daar zijn hele mooie behangetjes voor te vinden. De keuze is reuze!

Hebben jullie behang in huis? Lekker gewaagd, iets unieks of ‘gewoon’ glasvlies met een likje verf?

X Mir
nijdecoukjpg

foto: Nijde.co.uk