Haardvuur.

Niks zo fijn als een knetterend haardvuur.

Het liefst onder het genot van een lekkere warme choco met slagroom (en soms een scheutje rum voor dat extra warme gevoel).

Wegkruipend in mijn dikke vest, of nee… in dat vreselijke (maar o zo comfortabele) huispak, leunend tegen Edu. Of lekker in de hangstoel op m’n schapenvachtje & een paar dikke wollen sokken aan mijn voeten en een goed boek of leuk (woon)magazine. Wegdromend terwijl je naar de dansende vlammetjes kijkt.


bloglovinjpg

Beeld copyright: bloglovin

Hier in de boerderij zit een kachel. Een oudje waarvan de schoorsteen lek is en laat ik het dan nog maar niet hebben over de looks. Zo’n lompe logge schouw er omheen. Maar, hij doet het en met een lik witte verf kom je best een eind. En jeetje wat is dat fijn die warmte! We hebben al heel wat afgestookt sinds we eind november 2015 hier onze intrek namen. Dat merk je dan naderhand wel aan de ramen. Samen met het branden van de nodige kaarsjes zorgt dat voor zwart water wanneer je de ramen lapt.

Het is dat we verwarming hebben, maar die zet ik alleen ’s ochtends eventjes aan. Niet te hoog, want dan krijg ik het idee dat ik ergens in een bejaardenhuis zit… vieze warmte en een kop als een gympie aan het eind van de dag. Nee, zodra ik de kans krijg komt de pyromaan in mij naar boven en fik ik er lustig op los.


kimtimmermancomjpg
Beeld copyright: Kim Timmerman

Nu het allemaal nog een oud zooitje is hier, lopen we gerust met de kruiwagen naar binnen en naar buiten. Om haardhout naar binnen te brengen. Een raar gezicht, maar wel zo handig. En nu de tapijttegels er nog liggen interesseert het me niet. Dat zal straks wel anders zijn haha.

Eerst boen nog verder klussen, maar zodra we beneden aan de slag gaan met verbouwen, komt er weer een kachel voor in de plaats. Eentje die we dan aansluiten op de (vloer)verwarming. We hadden dat een keer ergens gelezen en zijn dat verder gaan uitzoeken. Wel zo makkelijk en dat scheelt weer aan stookkosten.

Niet alleen in de woonkamer komt er een kachel, maar we willen er ook eentje in de keuken. De keuken wordt straks 2, misschien wel 3x zo groot. Een echte woonkeuken. Dus een kachel is dan wel op zijn plaats. Lekker als de meiden aan tafel hun huiswerk zitten te maken. Ik als moederkloek zorg dan voor thee en wat lekkers… O wat klinkt dat lekker suf. Oké oké… ik beken, ik kan een ongelooflijke huismu(t)s zijn. Ik dacht altijd dat dat als saai gezien zou worden. Maar vooral op Instagram ‘ontmoet’ ik meer mede huismu(t)ssen.


Hebben jullie ook een kachel in huid, of de wens voor een kachel? Kunnen jullie ook zo blij worden van de gezellige warmte en het geknetter van het brandende hout? Heerlijk.

X Mirstyle-filescomjpg
Beeld copyright: Style Files.com