Kaarsen

Het is alweer enige tijd geleden dat we heerlijk buiten in de tuin in het zonnetje zaten, we de verkoeling zochten bij het water of onder de veranda. Ik wilde bijna typen dat het ook even is geleden dat we gezellig met vrienden of familie in de tuin de barbecue aangestoken hebben, maar hé dat is niet waar! Wij hadden zelf namelijk met kerst een winter barbecue georganiseerd. Een echte aanrader voor een ieder die de barbecue mist in de winter of net even wat anders wil dan normaal met kerst. Ik zelf vind het stiekem een heerlijk knus gevoel om met dierbaren om de barbecue heen te staan, met elkaar te kletsen en bezig te zijn.

Ik ben geen zomermens, maar ook geen wintermens. Geef mij maar gewoon lekker de lente. Niet te warm en niet te koud. In de winter kruipen we allemaal dicht tegen elkaar aan op de bank of in bed, pakken we een lekker dekentje, een warm drankje én én én… steken we (hopelijk roep ik hardop) de kaarsen aan! In de lente- en zomermaanden steek ik ook graag de kaarsjes aan, maar dan vallen ze wel net wat minder op. En in de winter geeft het mij net dat extra beetje licht en knusheid.


Foto 2 Kaarsenjpg


(foto credits: Look at Manouk)


Kaarsen zijn gezellig, warm, sfeervol, lichtpuntjes, geven hoop, samenhorigheid, liefde, romantiek. Ik zwijmel al weer helemaal weg merk ik. Ik vind kaarsen écht een MUST in huis! Ze staan natuurlijk gezellig overdag, maar als ze in de avond aangaan (soms ook overdag), dan worden ze nog leuker. Ze zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er en dan niet te vergeten dat je ze ook nog zelf kunt maken (zie www.lookatmanouk.nl)


Bij ons vindt je kaarsen door het hele huis. Van de badkamer, tot op zolder en in de veranda. Op de kast, in een kastje, op het aanrecht, op het nachtkastje en verder. De een is een stompe kaars, de ander een dinerkaars en de ander een waxinelichtje in een waxinelichthouder. En ja, wat is een waxinelichthouder… Plaats een kaarsje in een vaas, een kom, een bak etc. en steek hem aan en het is meteen gezellig! Als je wilt kun je er een hele gezellige kermis van maken met allerlei verschillende kleuren kaarsen. Bij mij blijft het wat dat betreft vrij safe met zwart, wit en grijs.  


Foto 1 Kaarsenjpg

(foto credits: Look at Manouk)

Brandende kaarsen kunnen ook gevaarlijk zijn natuurlijk als je kleine kinderen hebt of net als ons een kat! Die kat blijft op zich redelijk uit de buurt van brandende kaarsen, maar helaas heeft hij niet altijd door dat hij een staart heeft. Deze zwengelt dan ook met regelmaat rakelings langs een kaars. Ik neem dan ook vaak het zekere voor het onzekere en verplaats brandende kaarsen naar een zekere hoogte :)


Ik wens jullie héél veel veilige kaars gezelligheid ♥♥♥


Liefs Manouk van Look at Manouk