Schaapje Schaapje

Schaapje schaapje.

Ik ben geen koukleum. Nee, echt waar. Vroeger als klein meisje verklaarde mijn moeder (en anderen) me al voor gek wanneer ik ’s winters zonder hemd, handschoenen, sjaal, etc. liep. Mijn moeder heeft zo’n ‘dingetje’ met een hemd. Wanneer de r in de maand komt draagt ze een hemd. Ik moet er niet aan denken. Mij te benauwd hahaha.

homecrushnljpgcopyright foto: homecrush.nl


Koukleum of niet, ik ben gek op mooie plaids/ dekens en vachtjes. Het liefst zo diervriendelijke mogelijk. Dus van een schaap dat ergens nog lekker door de wei huppelt.

Voor een gebreide plaid/ deken is dat natuurlijk niet zo lastig. De bollen wol op pootjes worden geknipt en geschoren en hun wol groeit weer aan. Vooral voor de mooie zware big knit dekens heb ik een zwak. Ik vind breien al best een dingetje, dus laat staan dat het met van die mega grote pennen of zelfs met de armen (!?) wordt gedaan. Ik ben een plaatjesdenker, dus zie mezelf dan als een soort mummie in de knoop zitten in zo’n grote bol wol… En onze poezen Zus & Beer die mij vanaf een afstandje in de gaten houden, wachtend op dat ene moment om die bewegende kluwe wol aan te vallen. Zien jullie het ook al voor je? Blij dat er mensen zijn die dit soort prachtige dekens/ plaids maken.
decordotscomjpg
copyright foto: decordots.com


Tegenwoordig zijn er ook schaapvriendelijke vachten/ vachtjes. Ook hiervan loopt de vorige eigenaar nog ergens te mekkeren. Ook deze wol wordt afgeknipt/ afgeschoren en wordt vervolgens gevilt. Een tijdrovende klus, want onder andere alle vuiligheid die in de wol is blijven steken moet eruit gehaald worden. Maar het resultaat mag er zijn!

Een lekker vachtje voor over een stoel, over de bank, op de grond, in een trog/ mand of waar je maar wil. En het staat nog mooi ook!

Hier in huis liggen ze inmiddels weer overal en nergens en de grootste fans zijn Zus & Beer. Ik weet nog dat ze hier voor het eerst binnen kwamen. Ze waren een beetje geacclimatiseerd na hun trip van het gastgezin naar ons en binnen de kortste keren lagen ze in de hangstoel op een schaapje (vachtje). Zijn we ze kwijt? Dan hoeven we meestal niet ver te zoeken.

X Mir


societyofwandererscomjpg

copyright foto: society of wander.comgietvloergigantnljpg
copyright foto: gietvloerengigiant.nl