URBAN JUNGLE

URBAN JUNGLE

Hoe meer groen, hoe beter!


De ‘urban jungle trend’ wordt steeds populairder en dat snappen we allemaal. In bijna ieder huis is er wel een kamerplant te vinden. Zelf ben ik ook gek op planten en daar vertel ik jullie graag meer over.


De meubels stonden nog niet eens in het appartement of ik bezocht al verschillende tuincentra. Het leukste aan een nieuw huisje vind ik dan ook het decoreren en dat dan vooral met planten. Met wat onderzoek en verschillende bezoekjes aan tuincentra kwam ik tot een lijstje met planten. Toen alle meubels een plekje in huis hadden, kon ik eindelijk mijn slag slaan. Met een volle auto en een overdosis aan planten kwam ik weer terug en toen kon het pas echt beginnen.


Mijn verzameling

Door de maanden heen heb ik al heel wat plantjes verzameld, gekregen en gekocht. Ik hou erg van diversiteit en dat zie je ook terugkomen in de planten bij mij thuis. Hieronder een aantal kamerplanten van mijn lijstje:


De Krulvaren:

Deze plant is zo leuk omdat die alle kanten op groeit. De plant is heldergroen en ook nog luchtzuiverend. Het is een makkelijke plant die regelmatig water nodig heeft en van licht houdt. Maar vooral door zijn eigen manier van groeien is de plant erg apart en speels.

3a24fcd5-b3a0-4615-9aad-534e1049775fjpg

De Calathea:

Deze plant heb je in allerlei soorten en maten. Zelf heb ik de Calathea Rufibarba en de Calathea Medallion. Deze planten hebben een bijzondere eigenschap: de Calathea sluiten s ‘avonds de bladeren en gaan weer open in de ochtend bij daglicht. De eerste avond toen ik ze zag schrok ik wel even. Maar hoe gaaf is dat? Verder doen de planten het goed op een lichte standplaats en hebben regelmatig water nodig. Zodra ze te weinig water krijgen zullen de bladeren snel slaphangen.

fc4f8d73-f3cc-4162-89ec-d8b60da2d3bbjpgDe Pilea

Wordt ook wel de pannenkoekenplant genoemd. Deze plant groeit erg snel en krijgt zelfs ook kleine babyplantjes. Deze plantjes kun je zelf weer stekken. Door het stekje in een flinke laag water te zetten vormt de plant meer wortels. Zodra die flink wat wortels heeft kan die met grond in een pot. Het is wel belangrijk dat de grond niet uitdroogt. Dit stekje heb ik zelf gekregen van mijn schoonmoeder. Ik ben benieuwd wanneer de volgende babyplantjes tevoorschijn komen!

7e631d6c-90f1-4ea1-af4c-a28c8b37efe5jpg

Chinees lantaarnplantje:

En om af te sluiten, mijn favoriete plant met als bijnaam ‘string of hearts’. Begrijpelijk want als je naar de close-up foto kijkt, lijken de blaadjes net allemaal kleine hartjes. Hij hangt mooi en is makkelijk in de omgang. Dat is wat we willen toch?689fd03b-d5e3-4ac4-889c-200b0d1ac5bdjpgBotanische prints

Niet iedereen is dol op kamerplanten en heeft tijd om de planten te onderhouden. Toch kun je wel groen in huis halen zonder planten. Denk bijvoorbeeld aan botanische prints. Posters van bladeren en planten. Ze brengen groen aan in het huis en fleuren je interieur op. Natuurlijk is het effect niet zo groot als bij een kamerplant, maar deze prints geven toch ook een stukje van die groene vibe voor in het interieur.

Ps. Op de website  www.onlineposterkopen.nl staan veel mooie posters met botanische prints. Of bestel De WoonboX en laat je verrassen!

http://www.onlineposterkopen.nl
Deze blog is geschreven door onze gastblogger Rowy van @Huisje_309. 

Rowy woont samen met haar vriend in Nijmegen. Ze studeert Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Rowy haalt er plezier en energie uit om een huis tot haar thuis te maken.